skip to main content

Reducerea poluării şi conservarea planetei 

Pentru a ajuta comunitatea de transport maritim să reducă agenţii poluanţi eliberaţi în timpul transportului, Cargill se asociază cu RightShip şi stabileşte un nou standard de mediu 

January 01, 2015

Firmele se bazează pe mii de nave oceanice care le transportă bunurile eficient şi în siguranţă. De fapt, 90% din exporturile lumii se efectuează pe apă. Însă, deşi navele compacte emit mai puţini agenţi poluanţi decât alte metode de transport, cum ar fi camioanele şi avioanele, bioxidul de carbon (CO2), oxidul de azot (NOx) şi oxidul sulfuric (SOx) continuă să fie eliberate, ameninţând mediul acvatic.

Cargill este una dintre cele mai mari companii din domeniul transportului maritim, transportând peste 220 de milioane de tone metrice pe an şi acostând de aproape 12.000 de ori în porturi anual, în 900 de porturi din întreaga lume. În 2006, compania petrecea mult timp şi cheltuia multe resurse filtrând manual navele în efortul de a le identifica pe cele care respectau standardele stricte de siguranţă şi conformitate ale companiei. Hotărându-se să facă o schimbare, Cargill a investit în RightShip, o companie din Australia, care căuta să-şi extindă practicile ecologice de transport în întreaga lume. În colaborare cu asociaţia nonprofit Carbon War Room, partenerii au început să dezvolte un index pentru clasificarea navelor. Denumit EVDI (Existing Vessel Design Index, Indexul de proiectare al navelor existente), indexul aloca fiecărei nave o literă de la „A” la „G”, navele „A” având cel mai mic impact asupra mediului, iar navele „G” având cel mai mare impact.

În 2012, Cargill a stârnit din nou comunitatea transportului naval când a anunţat că nu avea să folosească nave evaluate cu „F” şi „G”. A fost un moment de marcă, deoarece Cargill a devenit prima companie din domeniu care a refuzat să folosească navele care cauzau cea mai mare poluare. Această dedicaţie a avut efecte pozitive vaste: a protejat angajaţii care lucrau pe navele Cargill, a ajutat clienţii să-şi atingă obiectivele de durabilitate şi, cel mai important, a ajutat la protecţia planetei.

Cargill a cofinanţat experimente cu SkySails, un zmeu uriaş, de design german, care acţionează ca o pânză zburătoare, fiind conceput să economisească o mare cantitate de combustibil pentru navele de transport moderne. Proiectul a întâmpinat obstacole care au demonstrat cât de greu este să transformi în realitate conceptul de navă alimentată cu vânt, însă subliniază dedicaţia companiei Cargill faţă de investiţiile în soluţii inovatoare de transport şi în transformarea industriei. Prin promovarea continuă a practicilor de transport ecologice şi prin colaborarea cu diverse grupuri pentru reducerea poluării, clienţii Cargill pot să-şi atingă propriile obiective pentru reducerea agenţilor contaminanţi şi pentru conservarea planetei pentru generaţiile viitoare.